Θεραπείες ρυτίδων

laser-ritidα)   Botox: Χρησιμοποιείται κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του πρόσωπου με πολύ καλά αποτελέσματα. Η αλλαντοτοξίνη που περιέχεται στο Botox παραλύει τους μυς του προσώπου με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται ή να απαλύνονται σημαντικά οι ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυδου, καθώς επίσης και το «πόδι της χήνας» στις γωνίες των ματιών. Γίνεται με έγχυση της αλλαντοτοξίνης με ενέσεις και το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 10 μήνες.

β)   Υαλουρονικό οξύ: Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι ενέσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται ενδοδερμικά για να αποκαταστήσουν τον όγκο που έχει χαθεί, να γεμίσουν τις ρυτίδες και να διορθώσουν το περίγραμμα του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προσδίδει όγκο και φυσική ελαστικότητα. Η περιοχή που συχνότερα χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες όπου έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται αμέσως και η διάρκειά του κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες.

γ)    Fractional Laser: Απαλύνει σημαντικά τις ρυτίδες του προσώπου γιατί δρα κάτω από την επιδερμίδα στο κυρίως δέρμα και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με το Fractional Laser επιτυγχάνουμε μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό, παραγωγή νέου κολλαγόνου, σύσφιξη της επιδερμίδας και τελικά ανάπλαση του δέρματος.

δ)   Χημικό Peeling: Γίνεται με την εφαρμογή μιας ή περισσότερων χημικών ουσιών που έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της επιδερμίδας ή και τμήματος του άνω χορίου και την ανάπλαση νέου επιδερμιδικού και χοριακού ιστού. Με το χημικό Peeling, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και πιο νεανικό, ενώ μπορεί να απαλυνθούν και οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου. Μπορεί να γίνει από 1 έως 3 φορές κάθε ένα έως δυο μήνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ε)    Peeling με οξέα φρούτων: Τα οξέα φρούτων σε τοπική εφαρμογή μειώνουν το πάχος της υπερκερατινοποιημένης κεράτινης στιβάδας, μειώνοντας τη συνοχή και τη σύνδεση των κερατινοκυττάρων, επιταχύνουν δηλαδή την απολέπιση των νεκρών κυττάρων και επαναφέρουν στο φυσιολογικό το πάχος της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας.

στ) Μεσοθεραπεία: Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία έγχυσης ουσιών σε πολύ μικρές ποσότητες ενδοδερμικά. Η έγχυση γίνεται με μικρές ενέσεις που περιέχουν κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ενυδατικούς παράγοντες. Οι ουσίες αυτές κάνουν αντιγήρανση και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο και νεανικό. Όταν δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα και η γυναίκα χρειάζεται μια απλή ενυδάτωση και ανανέωση του προσώπου, συνιστώνται 4 συνεδρίες (ανά 15 ημέρες), ενώ όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα συνιστώνται 4 συνεδρίες ανά εβδομάδα και ακολουθούν άλλες 4 συνεδρίες ανά 15 ημέρες.