Υαλουρονικό Οξύ

 
   oxxyΤο υαλουρονικό οξύ είναι μια εύπλαστη ουσία που εισάγεται με ένεση στο δέρμα για να γεμίσει τις ρυτίδες, και τις εμβαθύνσεις του δέρματος. Έχει αποδειχθεί ότι είναι το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων, γιατί έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να προσδίδει όγκο και φυσική ελαστικότητα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που βρίσκεται στο δέρμα μας. Με την πάροδο των χρόνων η παραγωγή υαλουρονικού οξέος από το δέρμα μειώνεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης στο δέρμα.

   Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι ενέσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται ενδοδερμικά για να αποκαταστήσουν τον όγκο που έχει χαθεί, να γεμίσουν τις ρυτίδες και να διορθώσουν το περίγραμμα του προσώπου. Η περιοχή που συχνότερα χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες όπου έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται αμέσως και η διάρκειά του κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες.

   Θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη αντιπηκτικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων 3 ημέρες πριν από την επέμβαση, καθώς επίσης στην εγκυμοσύνη, στο θηλασμό, σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και σε άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα. Συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς επίσης και η χρήση σάουνας και solarium τις επόμενες ημέρες από την εμφύτευση.